Veganskt godis ska sakna gelatin, karmin, shellack och bivax
Gelatin står med sitt namn i ingrediensförteckningen och har inget E-nummer. Veganskt godis ska förutom gelatin vara fritt från mjölk och från tre ingredienser som kommer från sköldlöss och bin: färgämnet karmin (E 120) och ytbehandlingsmedlen shellack (E 904) och bivax (E 901). I lösgodis behöver butiken inte lämna någon ingrediensförteckning, men den ska alltid … Läs mer